13227557_1030748023737819_8658141350506258555_o

Rostbíf

Recept

1 kg nízkého roštěnce
2 lžíce worchestrové omáčky
Sůl
Čerstvě mletý pepř
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce dijonské hořčice

Postup:

Maso svažte provázkem, aby drželo tvar. Důkladně pokapejte worchestrovou omáčkou, osolte a opepřete ze všech stran. Maso obalte v olivovém oleji a přes noc nechte uležet v marinádě.
Troubu předehřejte na 150 ⁰C.
Rozpalte pánev. Maso důkladně obalte v marinádě a vložte na pánev. Zprudka opečte ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Opečené maso přendejte do pekáčku a pečte 40 minut.
Maso vyndejte z trouby. Nechte 5 minut odležet (můžete po tuto dobu zatížit maso hrncem s trochou vody. Po 5 minutách odstraňte provázek a nechte dál odpočívat.
Rostbíf můžete servírovat s různými omáčkami a dipy, s perlovými cibulkami a dalšími doplňky. Nezapomeňte na čerstvé pečivo.