DSC00648 (kopie)

Hovězí s koprovou omáčkou

Recept


Suroviny: 6 porcí

200 g másla
1 kg zadního hovězího
1 cibule
4 lžíce polohrubé mouky
zeleninový vývar
1 l mléka
1 balení smetany na vaření
sůl
citron
svazek čerstvého kopru
1 lžíce cukru krystal

Postup:

Maso nakrájíme na silnější plátky a z obou stran opečeme na polovině másla. Vyndáme a na výpeku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Do hrnce k cibuli vrátíme maso, osolíme a zalijeme vývarem tak, aby bylo ponořené. Vaříme asi hodinu do změknutí.

Zatímco čekáme na maso, připravíme si omáčku.Zbylé máslo rozehřejeme, zasypeme moukou a za stálého míchání ji lehce opečeme dozlatova. Zalijeme mlékem, osolíme a přidáme nasekaný kopr.

Povaříme asi 10 minut do zhoustnutí, okyselíme citronem, osladíme cukrem, přilijeme smetanu a posle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíkem..