OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jehněčí kotlety

Recept


Suroviny: 2 porce

6-8 ks jehněčích kotlet
2 stroužky nasekaného česneku
8 lžic olivového oleje
3 lžíce čerstvého rozmarýnu nasekaného nadrobno
½ lžičky nastrouhané kůry z bio citronu
šťáva z ½ citronu
sůl, pepř
1 velký batát

Postup:

Maso Kotlety omyjeme a osušíme. Z kosti odstraníme přebytečné kousky masa, či blány, osolíme a
opepříme. Rukama vetřeme do kotlet nasekaný česnek, rozmarýn, posypeme citronovou kůrou,
pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme nejméně na 30 minut do lednice.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Batát i se slupkou omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky, které
vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Hranolky osolíme, opepříme, můžeme přidat chilli,
tymián, pokapeme olivovým olejem a rukama promícháme. Pečeme přibližně 30 minut.
Rozehřejeme grilovací pánev, kotlety na ni grilujeme 3 minuty z každé strany, poté vyjmeme a
přesuneme do jiné nádoby. Necháme zakryté 10 minut pod alobalem.
Kotlety servírujeme se zeleninovým salátem, batáty a sladkokyselou omáčkou.