IMG_2510 (kopie)

Domácí bramborový salát

Doba přípravy: 15 minut + doba vaření brambor

Suroviny: 4 – 6 porcí
800 g brambor (varný typ A)
½ cibule
1 středně velká mrkev
1 menší kořenová petržel
30 g bulvového celeru
2 velké nakládané okurky
2 natvrdo uvařená vejce
50 g sterilovaného hrášku
2 – 3 lžíce majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
Sůl
Pepř

Postup:

Brambory uvařte ve slupce doměkka.

Do vroucí vody vložte očištěnou mrkev, petržel a celer, uvařte doměkka.

Zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Vychladlou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.

Cibuli a okurky nakrájejte najemno. Vejce nakrájejte na drobné kousky.

Do mísy vložte všechny ingredience a promíchejte.

Podávejte vychlazený